Anasayfa / Aş Çorbası

Aş Çorbası

Paylaş

as-corbasiMalzemeler

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

2 Adet Soğan

1 Çorba Kaşığı Salça

150 gr. Kıyma

1 Adet Etsuyu Tableti

1 Su Bardağı Su

1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut

1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek

Karabiber

1 Çay Bardağı Erişte

Tuz, Kırmızıbiber, Nane

Yapılışı

  • Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun.
  • Küçük parçalar koparın.
  • Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
  • Soğanları yemeklik doğrayın.
  • Kızdırılmış sıvı yağda kavurun.
  • Salçayı da ilave edip karıştırın.
  • Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin.
  • Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
  • Kaynayınca mercimek ve nohutu katın.
  • En son olarak erişteleri ilave edin.
  • Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin.
  • Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın. Afiyet olsun…

Paylaş

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*