Anasayfa / Günün Menüsü / Domatesli Mercimekli Bulgur Pilavı

Domatesli Mercimekli Bulgur Pilavı

Paylaş

Domatesli Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 soyulmuş doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 büyük kupa bulgur (Yaklaşık 300 gr)
  • 2. 5 kupa sıcak su (Siz bulguru hangi bardakla ölçtüyseniz o bardağın 2 katından biraz fazla su koyun)
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • Tuz, karabiber, kekik, nane

Domatesli Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

1. Önce yeşil mercimeğinizi ayrı bir yerde haşlayın – bu yaklaşık 20-30 dakika sürecektir. Tel süzgeçten geçirin ve kenarda bekleyin, bunu bulgur pilavı suyunu çektikten sonra ilave edeceğiz.
2. Bir tencerede piyazlık doğradığınız soğanları ve yağı koyup kavurun.
3. Soyup doğradığınız domatesleri ekleyin ve rengi dönene kadar pişirin.
4. Salçayı ekleyip karıştırın.
5. Baharatları ekleyin.
6. Suyu ekleyin.
7. Su fokurdamaya başlayınca bulguru ekleyin.
8. Ocağı en kısık ateşe getirin, kapağını kapatın ve arada kontrol ederek suyunu çekmesini bekleyin.
9. Haşlayıp süzdüğünüz mercimekleri ilave edin ve bu şekilde 4-5 dakika kadar pişirin.
10. Servise hazır!

Afiyet olsun!

Paylaş

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*