Anasayfa / Genel Sağlık Bilgileri / En Güçlü Antioksidan: Nar Suyu!

En Güçlü Antioksidan: Nar Suyu!

Havaların soğumasıyla gribal hastalıklarda artış olduğunu belirten uzmanlar, hastalıktan korunmak için nar suyu içilmesini, içeriğindeki birçok yararlı biyoaktif bileşenler sayesinde ‘en güçlü’ antioksidanlar arasında sayılan nar suyunun sofralardan eksik edilmemesini öneriyor.

Prof. Dr. Neriman İnanç

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı

Kış günlerinin en sevilen meyvesi nar, küçük – büyük herkesin imdadına yetişiyor. Narın içeriğinde yer alan birçok yararlı biyoaktif bileşen sayesinde çok güçlü bir antioksidan olduğunu söyleyen uzmanlar, nar meyvesinin ve suyunun mutlaka tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16’sını 100 ml. nar suyu karşılar. Nar suyunda yoğun olarak B vitamini ve potasyum bulunur. Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Hastalıklardan narla korunun!

Hastalıkları önleme konusunda bağışıklık sistemini vücudun en önemli sistemidir. Grip her yıl dünyada birçok kişide görülen bir hastalıktır. Son yıllarda, gribe karşı kullanılan ilaçlara gelişen direnç, bilim insanlarını doğal antiviral moleküller üzerinde araştırma yapmaya teşvik etmiştir. Bu doğal moleküllerden en önemlisi de içerdiği antioksidanlar nedeniyle nar ve nar suyudur. Nar polifenol özütünün gribe etkisini incelemek amacıyla yürütülen bir çalışmada, narda bulunan antioksidan özellikli polifenolerin, grip virüsünün kırmızı kan hücrelerinde kümeleşmesini önlediği gösterilmiştir. Sonuç olarak, kış aylarında da yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra, gripten korunmak ve grip olunduğunda tedavi amacıyla nar suyu tüketiminin yararlı olabileceğini dikkate almamız gerekmektedir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*