Anasayfa / Günün Menüsü / Enginarlı Pilav
SONY DSC

Enginarlı Pilav

Paylaş

Enginarlı Pilav Malzemeleri:

  • 4 tane enginar
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 bardak sıcak su
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 3 dal taze soğan (yeşil kısımlarını kullanacağız(ince kıyılmış))
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 tane kesme şeker

Enginarlı Pilav Yapılışı

İlk olarak enginarlarımızın kabuklarını ve tüylü kısımlarını güzelce ayıklayarak kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz. Enginarlarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. 5 dakika kadar haşlıyoruz.
Kuru soğanlarımızı yemeklik doğrayarak, zeytinyağı ilave ettiğimiz tenceremizde güzelce kavuruyor yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Enginarları ve yeşil soğanlarımızı da ilave edip bir kaç kere döndürüp sıcak suyumuzu ilave ediyoruz. Tenceremizin kapağını kapatmadan tuz, şeker ve yarım limon suyumuzu da ilave ediyor suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Pilavımız suyunu çektiğinde ince kıydığımız dereotlarını da ekliyor, temiz bir havlu örterek 20 dakika kadar dinlendirip servise sunuyoruz. Afiyet olsun:)

Paylaş

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*