Anasayfa / Gnocchi

Gnocchi

Paylaş

Malzemeler

4 adet haşlanmış patates

1 adet yumurta

1 çay bardağı un

yarım su bardağı irmik

1 çay kaşığı karabiber

1 diş dövülmüş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salatası

1 tatlı kaşığı kekik

1 yemek kaşığı fesleğen

yeterli miktarda sıvıyağ

sosu için;

1 adet kuru soğan

Hazırlanışı

Öncelikle patateslerimizi haşlayıp , iyice ezerek püre haline getiriyoruz. İçinne un, irmik, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce toplayana kadar yoğuruyoruz.

Hamurumuzdan parçalar koparıp, baş parmak kalınlığında rulolar yapıyoruz ve bunları 1er cm olarak kesiyoruz.

Hazırladığımız minik ruloların herbirinin her iki taraflarınıda çatalla bastırıyoruz. (çok ezilmemeli ama çatalın izi üzerinde çıkmalı)

Hamurlarımızı kaynar suda 5 dk kadar kaynatıp , delikli bir kepçe ya da kevgir yardımı geniş bir kaba alıyoruz. (sakın hepsini birden bir anda süzmeyin çünkü ozaman birbirlerine yapışıyorlar. yavaş yavaş kevgir yardımı ile alınmalı)

Haşlanan gnocchileri teflon bir tavada çok az bir yağ ile renkleri sararıp hafif altın rengini alana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Ve altını kapatıyoruz.

Ayrı bir yerde sosumuzu yapmaya başlayabiliriz;

Soğanlarımızı rondodan geçirip 1 yemek kaşığı yağ ile teflon bir tavada pembeleşene dek kavuruyoruz.

Domateslerimizi rondodan geçiriyoruz (iyice sulu ve parçalanmış hale gelmeli. ) soğanların içine ekleyip ikisini birlikte kısık ateşte pişiriyoruz. Hafiften kaynamaya başlarken içine salçamızı , sarımsak , tuz ve kekiğimizi ekliyoruz. Hepsini birlikte 5-10 dk daha kavurup içine yarım su bardağı ılık su döküyoruz ve ağzını kapatıp çok kısık ateşte 5 dk kendi haline bırakıyoruz.

Daha sonra sosumuzu gnocchilere akleyip güzelce karıştırıyoruz. içine fesleğenimize ekleyip. karıştırdıktan sonra. Servis tabaklarına alıp üzerine isteğe göre kaşar peyniri rendesi ile servis yapıyoruz.

Paylaş

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*