Anasayfa / Kayısılı Cevizli Muskalar

Kayısılı Cevizli Muskalar

Paylaş

kayisili-cevizli-muskalarKayısılı Cevizli Muskalar Tarifi Malzemeler:

1,5 yemek kaşığı süzme çiçek balı

1 adet limonun kabuğu

10 adet kayısı

10 adet ceviz içi

3 adet yufka

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Kızartmak için 1 su bardağı ayçiçek yağı

Üzerine gezdirmek için 2 yemek kaşığı  süzme çiçek balı

Kayısılı Cevizli Muskalar Tarifi Hazırlanışı:

  1. Yufka dışındaki bütün malzemeyi mikserde karıştırın.
  2. Karşımınız eğer çok katı olur ve mikser çekmezse karışıma 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Karışımın çok da sıvı olmamasına dikkat edin.
  4. Daha sonra yufkaları 4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.
  5. Yufkaların bir ucuna karışımdan bir miktar koyarak muska şeklinde sarın.
  6. Kızgın yağda muskaların her iki tarafını da kızartın.
  7. Kızaran börekleri önceden peçete serdiğiniz bir tabağa koyun ve fazla yağını alın.
  8. Böreklerin üzerine bal gezdirerek tatlınızı servis edin.

 

Paylaş

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*