Anasayfa / Kremalı Tavuk Çorbası

Kremalı Tavuk Çorbası

Paylaş

kremali-tavuk-corbasi

Malzeme Listesi

3 tane tavuk baget

2 kaşık tepeleme un

1,5 kaşık tereyağı

Yarım litre süt

Tuz, karabiber

Yapılış Aşaması

Öncelikle suda tavukları iyicene haşlayın. Ardından tere yağı eriterek rengi değişene dek unu kavurun. Üstüne sütü ilave edip tel çırpıcı yardımıyla taneleri gidene dek iyicene karıştırın. Daha sonra diğer tarafta tavukları kemiklerinden ayırıp didikleyin. Tavuk suyunu un ve sütle hazırlanan karışıma ilave ederek biraz kaynadıktan sonra tavuk parçalarını ekleyin. En son karabiber veya pul biber serpiştirin.

Afiyet Olsun…

Paylaş

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*