Anasayfa / Mantarlı Çoban Kavurma

Mantarlı Çoban Kavurma

Paylaş

    • mantarli-coban-kavurmaMalzemeler


  • Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
  • 10- 12 adet mantar
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3 adet sivribiber
  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tuz

 Yapılışı:

Zeytinyağı tencereye konulur üzerine etler ilave edilir 5 dk karıştırılarak kavurulur daha sonra tencerenin kapağı kapatılır et suyunu çekene kadar pişirilir.

Yemeklik doğranan soğan ve küçük doğranan sarımsaklar etlere ilave edilir 3-4 dk kavrulur

Yeşil biberler ve domateslerde yemeklik doğranıp etlere ilave edilir biraz kavrulur

Ortadan ikiye bölünen mantarlar ve bezelyeler yemeğe ilave edilir.

Karabiber, tuz ve 2 bardak sıcak su tencereye ilave edilir kapağı kapatılır etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.

 

Paylaş

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Araç çubuğuna atla