Nohutlu Mantı Çorbası

20.08.2013
215
Nohutlu Mantı Çorbası

Nohutlu Mantı Çorbası

Malzemeler
200 gr, hazır küçük mantı
1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nane
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet sivri biber
1 adet limon

 Not: Eğer hazır mantı iste­miyorsanız
2 su barda­ğı un,
1 yumurta, tuz, alabildiğince su ilave edilir. Sertçe bir hamur elde edilir.
100 gr. kıy­ma, 1 soğan rendesi, tuz ve karabiber çiğden yoğrularak iç hazırla­nır. Oklava ile açılan ve kare kesilen hamu­run ortasına bu içten konularak küçük boh­ça şeklinde kapanır.

Tarifi
Nohutlar bir gece evvelden ıslatılır ve haşlanır. Sıvı yağ ile salça tencereye alınıp kavrulur. Nane ilave edilir, biraz da­ha kavrulur. Küçük doğranmış sivri biber eklenip bir iki kez çevrilir. 12 bardak kaynar su ilave edilir ve mantılar tencereye alınır. En son nohut da eklenir. Mantılar yumuşayıp pişene dek beklenir. Mantının lapa olmamasına dikkat edilir. Limon suyu ile servis yapılır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.