Gerçekten sağlıklı olabilmek için aşağıdaki maddeleri dikkatlice okuyun ve uygulayın…
1- Yemeklerde önce bir kase sebze çorbası için. Sebze çorbası sindirim sisteminizi çabuklaştırarak kilo vermenizi kolaylaştırır.
2- Böbrek taşının oluşmasını günde 8 bardak su içerek önleyebilirsiniz.
3- Günde 2 – 4 domates yemek, erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskini yüzde 34 azaltır.
4- Asansör yerine merdiveni kullanmak kilo vermeyi kolaylaştırır. Örneğin 8 katlı bir binanin merdivenlerini günde birkez kullananlar haftada ortalama 320 kalori yakar . Bu kalori kaybı da yılda 2.5 kiloya tekabül eder.
5- İçecekleri kamışla içmek diş sağlığını korur. Kamış özellikle şekerli içeceklerin dişe az temas etmesini sağlar.
6- Mide yanmasına karşı sakız çiğneyin. Çiğneme hareketi mide asitini düzenleyip, rahat etmenizi sağlar.
7- Bir saatlik öğlen uykusu 3 saatlik gece uykusuna bedeldir.(Bu konuyu patronunuzla görüşmeyin!)
8- Günde 100 kez kahkaha atmak 10 dakika kürek çekme kadar yararlı.
9- Kalp hastaları folik asit (C vitamini) içeren; portakal suyu ve sebzeleri yemeye özen göstermeli.
10- Pazartesi sendromu yaşamak istemiyorsanız, Pazar sabahları çok geç kalkmayın. Geç uyanmak uyku düzenini bozar ve Pazartesi sabahı uyanmayı zorlaştırır.
11- Bir kutu diet yoğurt B12 deposudur. B12 vitamini işitme duyusunu kuvvetlendirir;
12- İş yerinde eğzersiz yapın. Örneğin telefonları açarken veya telefon ederken ayağa kalkarak vücudunuzdaki kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz.
13- Eğer hergün spor yapma şansına sahipseniz, bir gün kendinize tatil verebilirsiniz. Unutmayın ki vücudunuzdaki kasların gelişmesi için 48 saat gereklidir.
14- Güzelliğinizi korumak için sırt üstü yatın. Eğer yüzünüzdeki kırışıklıklardan mutsuzsanız günlük uyku süreniz olan 8 saati sırt üstü geçirin.
15- Tartışırken bağırmayın. Bağırmak kan basıncını artırır, bu da istenmeyen sonuçlara yol açabilir.
16- Acıktığınızda fıstık, cips gibi şeyler atıştırmayın, bir meyve yiyin. Araştırmalar bir meyvenin, insanı bir gofretten 3 kez daha fazla tok tutacağını göstemiştir.
17- Kırmızı et yerine, hindi etini tercih edin. Kırmızı ette bulunan yağ kalbinize zararlıdır. Buna karşılık hindi etindeki yağ oranı sadece yüzde 10’dur.
18- Uzun bir araba yolculuğunun sonunda hemen bavulları taşımaya girişmeyin. Sakatlanmamak için vardıktan sonra bir süre dinlenin veya kas hareketleri yapın.
19- Yağda çözülen A, D ve E vitaminlerini yağlı içeceklerle (örneğin süt); suda çözülen C ve B vitaminlerini suyla alın.
20- Baharat metabolizmayi hızlandırır. Baharatlı bir yiyecekten sonra terliyorsanız bu kalorileri yaktığınızın göstergesidir.
21- Jimnastik yaparken hareketi geriye dogru sayın. Bu size, “kaç tane yaptım” dan çok “kaç tane kaldı” düşüncesine sahip olmanızı sağlar.
22- Eğer ekran karşısında çok uzun süre kalmaktan gözleriniz acırsa, ellerinizi ısıtıp gözlerinizin üzerine koyun. Yorulan gözler rahatlayacaktır.
23- Günde bir muz ve havuç felç riskini yüzde 40 azaltır. Bunlarda bulunan potasyum ve beta caroten atardamarın duvarlarını güçlendirir.
24- Gece yatarken tuvalet ihtiyacı duyarsanız, mümkünse tuvaletin ışığını açmayın; aksi halde tekrar uyuma şansınız azalır
25- Öğlenleri yürüyüşe çıkın. Güneş ışınları D vitamini üretimini sağlar.
26- Kaybettiğiniz her kilo, ortalama tansiyonunuzdan bir puan düşmesine yardım eder.
27- Günde 60 saniye dahi koşmak kemiklerinizi kuvvetlendirir ve stresten doğacak hastalıkları önler.