Anasayfa / Peynirli Taze Otlu Ilık Enginar

Peynirli Taze Otlu Ilık Enginar

  • Peynirli-Taze-Otlu-İlik-EnginarMalzemeler

  • 5 enginar
  • iç harcı için;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 kase beyaz peynir
  • 50 gr. kaşar peyniri (rendelenecek)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 5 yeşil soğan
  • tuz, karabiber
  • garnitürü için;
  • 1 kase karışık yeşillik
  • kiraz domates
Tarif
  • Enginarlar yıkanıp tencereye dizildikten sonra üzerine zeytinyağ gezdirilip enginarların yarısını geçecek kadar su konur. Üzerlerine 1 tatlı kaşığı toz şeker gezdirilip tencerenin boyutu kadar kesilen bir yağlı kağıt ortasına delik açılarak tencerenin üzerine kapatılır.
  • İç harcı için olan malzemeler yoğrulup pişmiş olan enginarların ortalarına doldururlur.
  • Enginarlar fırın tepsisine veya borcama dizilir. Tencerede kalan pişirme suyu da borcama dökülüp, önceden 180 dereceye ısıtılmış olan fırında iç harç pişene kadar pişirilir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*