Anasayfa / Günün Menüsü / Salçalı Buğday Çorbası

Salçalı Buğday Çorbası

Paylaş

Malzemeler

  • 1 fincan aşurelik buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4,5 su bardağı kaynamış su
  • tuz, karabiber, kuru nane

Hazırlanışı

1 fincan aşurelik buğdayı hafifçe derin bir kap içine koyun. Üzerine geçecek kadar su ekleyip, bu şekilde bir gece bekletin. Daha sonra suyunu süzün. Ertesi gün orta boy derin bir tencere içine 1 adet ince ince doğranmış küçük boy soğan ve 1 diş sarımsağı koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip, 1 dakika kadar kavurun. Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçası koyup, 1 dakika daha kavurun. Salçanın üzerine 4-4,5 kaynamış suyu döküp karıştırın. Salçalı su içine akşamdan beklettiğiniz aşurelik buğdayı koyun. Buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet Olsun:)

Paylaş

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*