Anasayfa / Günün Menüsü / Tencerede Fincan Kek

Tencerede Fincan Kek

   
 Malzemeler

1 yumurta

1 çay bardağı şeker

1/2 çay bardağı yağ

1 çay bardağı süt

2 çay bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

portakal rendesi

hindistan cevizi

çikolata damlası

Hazırlanışı

Bütün kek malzemelerini karıştırıp en son içine portakal rendesi, hindistan cevizi ve çikolata damlasını da koyup kek hamurumuzu hazır hale geliyor. Daha sonra fincanlarımızı yağlayıp unluyoruz. Fincanlarımızı ters çevirerek fazla unu çırpıyoruz. Daha sonra fincanların yarısını kadar hamurumuzdan doldurup tencereye yerleştiriyoruz. Fincanlarımızı yarısına gelecek şekilde tencereyi suyla doldurup, fincanların üstüne temiz bir havlu ya da havku kağıt örterek tencerenin kapağını kapatıyoruz. Tenceremizdeki su kaynayıncaya kadar harlı ateş kaynadıktan sonraysa altını kısarak 20 dk hiç ağzını açmadan pişiriyoruz. Tencerenin altına kapattıktan sonra 10 dk bekletiyoruz. Daha sonra fincanları tencereden çıkarıp 5 dk daha bekliyoruz ve fincanları ters çeviriyoruz. Arzuya göre süsleyebiliriz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*