Tepside İçli Köfte Tarifi Malzemeler:
1 yemek kaşığı domates salçası<
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kimyon
2 bardak sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet yumurta
2 adet orta boy patates
2 çay kaşığı tuz
2 bardak ince bulgur
İç Harcı İçin:
- 2 avuç kıyılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gram kıyma
- 2-3 tutam maydanoz
Altı ve Üzeri İçin:
- ½ bardak zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Tepside İçli Köfte Tarifi Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
- Maydanozu ince ince kıyın.
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Geniş bir kaba bulguru koyun ve üzerine 2 bardak sıcak suyu gezdirin.
- Ağzı kapalı olarak 10-15 dakika bekletin.
- Sonra içine haşlanmış patates, kimyon, pul biber, tuz, karabiber, domates, biber salçası ve yumurtayı ilave edip yumuşak bir bulgur hamuru hazırlayın.
- İç harç için tavada 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın.
- Kıymayı koyup çok pişmeyecek şekilde biraz kavurun.
- Soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Cevizi, karabiberi ve tuzu ilave edin.
- Kıyma, suyunu çekip soğanlar yumuşayınca ocaktan alın.
- Maydanozu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Pişirme kabını tereyağı ve zeytinyağının kalan yarısıyla yağlayın.
- Bulgur köftesinden parçalar kopararak avucunuzla yassılaştırın ve kabınıza yerleştirin.
- Bu işlemi elinizi suyla ıslatarak yapmaya özen gösterin ve kabınızdaki boşlukları kapatarak köfteyi düzleştirin.
- İç harcın tamamını üzerine serin.
- Kalan bulguru streç arasına koyun ve merdane yardımıyla yufka gibi açın.
- Sonra kıymanın üzerini kapatın.
- Kalan zeytinyağı ve tereyağını tepsideki malzemelerin üzerinde gezdirin.
- Daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.