Anasayfa / Tepside İçli Köfte

Tepside İçli Köfte

Paylaş

tepside-icli-kofteTepside İçli Köfte Tarifi Malzemeler:

1 yemek kaşığı domates salçası<
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kimyon
2 bardak sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet yumurta
2 adet orta boy patates
2 çay kaşığı tuz
2 bardak ince bulgur

İç Harcı İçin:

  • 2 avuç kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gram kıyma
  • 2-3 tutam maydanoz

Altı ve Üzeri İçin:

  • ½ bardak zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Tepside İçli Köfte Tarifi Hazırlanışı:

  1. Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
  2. Maydanozu ince ince kıyın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayın.
  4. Geniş bir kaba bulguru koyun ve üzerine 2 bardak sıcak suyu gezdirin.
  5. Ağzı kapalı olarak 10-15 dakika bekletin.
  6. Sonra içine haşlanmış patates, kimyon, pul biber, tuz, karabiber, domates, biber salçası ve yumurtayı ilave edip yumuşak bir bulgur hamuru hazırlayın.
  7. İç harç için tavada 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın.
  8. Kıymayı koyup çok pişmeyecek şekilde biraz kavurun.
  9. Soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  10. Cevizi, karabiberi ve tuzu ilave edin.
  11. Kıyma, suyunu çekip soğanlar yumuşayınca ocaktan alın.
  12. Maydanozu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  13. Pişirme kabını tereyağı ve zeytinyağının kalan yarısıyla yağlayın.
  14. Bulgur köftesinden parçalar kopararak avucunuzla yassılaştırın ve kabınıza yerleştirin.
  15. Bu işlemi elinizi suyla ıslatarak yapmaya özen gösterin ve kabınızdaki boşlukları kapatarak köfteyi düzleştirin.
  16. İç harcın tamamını üzerine serin.
  17. Kalan bulguru streç arasına koyun ve merdane yardımıyla yufka gibi açın.
  18. Sonra kıymanın üzerini kapatın.
  19. Kalan zeytinyağı ve tereyağını tepsideki malzemelerin üzerinde gezdirin.
  20. Daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  21. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

 

Paylaş

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*