Anasayfa / Günün Menüsü / Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

Paylaş

Malzemeler

  • 1 su bardağı

    yeşil mercimek
  • 1/2 su bardağı

    erişte

    (kesme makarna)

  • 1 adet

    orta boy kuru soğan
  • 1 diş

    sarımsak
  • 1 yemek kaşığı

    tereyağı
  • 1 yemek kaşığı

    domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı

    biber salçası
  • 2 yemek kaşığı

    un
  • 5 su bardağı

    sıcak tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı

    tuz
  • 1/2 çay kaşığı

    karabiber

Servisi için:

  • 1 yemek kaşığı

    tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı

    nane
  • 1/2 tatlı kaşığı

    pul biber

Püf Noktası

Mercimeğin haşlama suyunu süzmeyi unutmayın.

Pişirme Önerisi

Erişte yerine tel şehriye hatta mantı bile kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın. Kuru soğan ve sarımsağı incecik kıyın.

  2. Tereyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı renk alana kadar, orta ateşte kavurun.

  3. Domates ve biber salçalarını katıp, karıştırın. Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün.

  4. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sıcak tavuk suyunu azar azar ilave edin. Unun topaklanmaması için; bir çırpma teli yardımıyla hızlıca karıştırın.

  5. Erişteyi ekledikten sonra çorbayı kaynatın. Haşlanan yeşil mercimekleri, haşlama suyunu süzdükten sonra çorba tenceresine aktarın.

  6. Erişte ve haşlanmış yeşil mercimekler ile birlikte çorbayı, 8- 10 dakika daha kaynatın.

  7. Çorbanın servisi için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Nane ve pul biberi ekledikten sonra ocaktan alın.

  8. Kızdırdığınız tereyağını çorbaya ekleyip, karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Paylaş

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*