Baharda Beslenmenin Kare Ası

10.04.2013
39
Baharda Beslenmenin Kare Ası

baharda-beslenmenin-kare-asiKışın soğuğu ve rehavetine kapılıp kilo aldıysanız, sağlıklı beslenmeye başlamanın tam zamanı. Kışın ihmal ettiğimiz şeylerin başında gelen suyu baş tacı etmeye başlayın ve günde en az 2 litre düzenli su için. Beslenmenizi günde 3 saatten uzun aç kalmayacak şekilde yeniden planlayın. Kışın TV karşısında yatana kadar yediğiniz abur cuburlardan uzaklaşın ve yatmadan 2 saat önce yemeyi kesin.

Dr. Gizem Şeber

Diyetisyen & Yaşam Koçu

Kuşkonmaz: İçerdiği prebiyotik lifler sayesinde, barsaklarımızda yaşayan probiyotik bakterilerin üremelerini sağlar. Prebiyotik özelliği ile sindirim sisteminin düzgün çalışmasında, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli etkileri vardır.

Karnahabar,brokoli: A, E, C vitaminlerinden zengin bu iki sebze aynı zamanda suforafen isimli antioksidanı içeriyor. Bu nedenle vücudumuzu temizlemeye yardımcılar aynı zamanda hormona bağlı kanser türlerine yakalanma riskini azaltıyorlar.

Ananas: Yüksek C vitamini içeriğinin yanı sıra, içerdiği bromalin ile düzenli tüketildiğinde vücutta yağ yakımına destek olduğu biliniyor. Aynı zamanda bahar ayında selülitleri düzeltme etkisi nedeniyle kadınların baş tacı olmalı.

Nar: İçerdiği antosiyanin ve diğer polifenolik birleşikler ile kalp-damar sağlığını korumada ve kanser riskini azaltmada etkin. Bahar aylarında ise sıkça görülen boğaz ve barsak enfeksiyonlarına karşı koruma sağlıyor. C vitamini içeriği ile dikkat çeken meyveler kategorisinde.

Vücudunuzu Yaza Hazırlayın…

Kışın soğuğu ve rehavetine kapılıp kilo aldıysanız, sağlıklı beslenmeye başlamanın tam zamanı. Kışın ihmal ettiğimiz şeylerin başında gelen suyu baş tacı etmeye başlayın ve günde en az 2 litre düzenli su için. Beslenmenizi günde 3 saatten uzun aç kalmayacak şekilde yeniden planlayın. Kışın TV karşısında yatana kadar yediğiniz abur cuburlardan uzaklaşın ve yatmadan 2 saat önce yemeyi kesin. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve bahar yorgunluğuna teslim olmamak için günlük çiğ sebze ve meyve tüketiminizi arttırın.

Çarşamba Örnek Menü;

Kahvaltı: 1 adet tam buğday ekmeğine dil peynirli yağsız tost

Şekersiz limonlu yeşil çay

Kuşluk: 1 su bardağı yarım yağlı süt (ılık ve toz tarçın ile servis edilmiş)

Öğle: 2 dilim ince hamurlu kepekli sebzeli pizza

1 su bardağı diyet limonata

İkindi: 4 adet mısır-pirinç patlağı

Az sütlü şekersiz nescafe

Akşam: Fırında sebzeli tavuk (150 gram, derisiz)

2 yemek kaşığı dolusu buharda pişmiş esmer pirinç

1 su bardağı ayran

Çoban Salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve limon suyu ile)

Gece: 1 avuç dolusu kuru yaban mersini

4-5 dilim kurutulmuş elma

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.