Diyabet Tedavisinde Dijital Öncülük

Diyabet Tedavisinde Dijital Öncülük
62 / 100

Diyabet tedavisinde yeni teknolojiler sayesinde insülin doz ve zamanı otomatik takip edilebilecek. Uluslararası Diyabet Federasyonu verilerine göre dünyada yaklaşık her 10 yetişkinden 1’i yani yaklaşık 540 milyon kişi diyabetle yaşıyor. Türkiye’de ise yaklaşık 9 milyon diyabet hastası bulunuyor. Bu rakam toplam yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 15’ine denk geliyor.

—-

Novo Nordisk’in diyabet tedavisinde sağladığı yeni teknolojiler sayesinde hastalar, insülin dozlarını ve doz uygulama zamanlarını otomatik olarak kaydedip takip edebilecekler.

Diyabet ve diyabete bağlı komplikasyonların hastalarda yarattığı manevi yükün yanında dünya genelinde diyabet ve diyabete bağlı komplikasyonların yıllık maliyetinin yaklaşık 1, 2 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye’de Tip 1 diyabetli hastaların yüzde 15’inde, Tip 2 diyabetli hastaların ise sadece yüzde 40’ında glisemik kontrol sağlanabilmektedir.3 Glisemik kontrol sağlamak için tedavi uyumu ve takibi önemli rol oynamaktadır. Kan şekeri ve kan şekerinin yaklaşık 3 aylık ortalama düzeyi (HbA1c) arasındaki bağlantıyı anlamak, Tip 2 diyabeti kontrol etmek için çok önemlidir. Kan şekeri farklı nedenlerle zaman içinde dalgalanmalar gösterir. Kan şekeri düzeylerinizi takip etmek ve kaydetmek, vücudun gıda, egzersiz ve ilaçlara verdiği yanıtı daha iyi anlamaya yardımcı olabilir.

Novo Nordisk Türkiye Kıdemli Medikal Direktörü Dr. Ömer Buğra Bahadır diyabetin, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir hızla artmaya devam ettiğine dikkat çekti. Bahadır, “Diyabetli kişiler günde ortalama bir saatlerini tedavi yönetimi için harcıyor ve normal kan şekeri düzeyini günün ancak yarısında sağlayabiliyor. Novo Nordisk’in diyabet tedavisinde başlattığı yeni teknolojiler sayesinde hastalar, insülin dozlarını otomatik olarak kaydedebilecek, doz miktarını ve doz zamanlamasını ayarlayabilecek. Bu teknoloji ile hastaların verileri mobil cihazlarının hafızasında tutulup, hekimleri tarafından daha düzenli kontrol edilebilecek. Bunun sonucunda da hastanın tedavi uyumu artarak tedavi hedefine ulaşması kolaylaşacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.