Fırında Kabak Turtası

29.01.2013
18
Fırında Kabak Turtası

Fırında Kabak Turtası Tarifi, Fırında Kabak Turtası Nasıl Yapılır?Malzemeler

  • 3-4 kabak
  • 3 dal dereotu
  • 1 adet soğan
  • 2 çay kaşığı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı su
  • 8 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Birkaç nane yaprağı
  • Karabiber
  • Tuz
Tarif
  • Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.
  • Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
  • Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak
  • Yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Dereotu, tuz ve karabiber serpin.
  • Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın.
  • Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  • Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
YAZAR BİLGİSİ
Hergün güncellenen haberleri ve birbirinden özel yazarları ile takipçilerine çok özel bir dünyanın kapılarını aralayan SAGLİKVEYASAMDERGİSİ.com.tr, internette dergi standartlarında takipçilerine sağlıklı yaşamın renklerini sunuyor. Sağlıklı Yaşamın Pusulası’ olan www.saglikveyasamdergisi.com.tr sitesi Sağlık & Yaşam Dergisi’nin yazılı basındaki başarısının sanal ortamdaki en büyük destekçisidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.