Havuçlu Kabak Çorbası

16.07.2014
72
Havuçlu Kabak Çorbası

kremali-havuc-corbasiMalzemeler ;

2 adet kabak

1 adet havuç

2 yemek kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı süt

5 su bardağı su

1 kase dereotu

Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı ;

Havuç ve kabakları sudan geçirdikten sonra kabuklarını soyarak rendeleyin. Tereyağı ile birlikte sıvıyağını bir tencereye alarak kavurmaya başlayın. Suyunu salana kadar kavurduğunuz sebzeler suyunu çekene kadar ağzı kapalı bir şekilde kavurmaya devam edin. Kavrulma işlemine yakın unu ilave ederek iki karıştırabilirsiniz. Suyunu ilave ettikten sonra sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatın. Kaynama işlemi başladıktan sonra ocağına altını kapatarak sütü hızlı bir şekilde ilave edin. Tuz ve dereotu ilave edildikten sonra bir süre daha kaynatarak servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.