Covid-19’un varyantı olan Omicron’un yeni alt türlerinden BA.4 ve BA.5 çok daha hızlı bulaşıyor. Dünyada yaygın varyantlar haline gelen yeni...
Kestaneli Ekmek Tatlısı

1 adet ekmek kadayıfı kuru halde
3 kg şeker,
1700gr su
2 dilim limon
KARAMEL SOS İÇİN
300 gr şeker
100 gr su
ARA KREMASI
500 gr kestane şekeri
1 adet muz
1 kutu kutu krema
1 paket kremşanti
1 çay bardağı parça çikolata
Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım
- kaynadıktan sonra ise içerisine limon dilimini atıp hazır hale getirelim
- daha sonra ise karamelimizi hazırlayalım
- çelik tava içerisinde şekerimizi yakalım ve içerisine suyunu ekleyelim
- ocaktan alalım ve kuru haldeki ekmek kadayıfımızı derin bir kalıp içerisinde su ile ıslatalım yumuşadığını anladığımız zamanda süzdürelim (elimizle bastırarak bu işlemi yapabiliriz)
- kadayıfı süzdükten sonra ortasına yıldız şeklinde çarpı atalım ve 7 ,8 adet kürdan batıralım
- şerbetini üzerine döküp ocağın üzerinde yavaş yavaş şerbeti ve karameli de kaşık yardımı ile üzerine gezdirerek pişirelim
- şerbetini güzel çektikten sonra soğuması için bekliyoruz ve bu arada ara kreması hazırlayalım doğranmış kestane şekerini rondomuza alıp püre haline getirelim
- içerisine muzumuzu da ilave edelim
- parça çikolatamızı ve krema ile kremşantiyi mikserle çırpıp püremizin içerisine katıyoruz
- dolapta dinlenmesi için bekletiyoruz
- dinlendikten sonra soğumuş olan ekmek kadayıfını yuvarlak kalıplarla kesip şekil veriyoruz
- onu da ortadan ikiye kesip arasına kestaneli püreden koyup diğer katını da kapatıp süsledikten sonra şekil verip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun…
YORUMLAR