Sınav Öncesinde Limon ve Havuç

Sınav Öncesinde Limon ve Havuç

Beslenme beyin gelişim ve hafızayı etkiliyor. Yenilen besinlerin insan hafızası, zekası ve konsantrasyon gücü üzerindeki etkisi büyük.

Dyt. Zuhal Güler Çelik

Kola ve cips bilgiyi akıldan uçuruyor

Avokado, havuç, ısırganotu, yaban mersini ve limon hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebilir. Bununla birlikte az ve sık yeme alışkanlığı oluşturulması, aşırı basit şekerli ve yağlı besin tüketmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Aşırı kola ve cips tüketimi bilgileri akılda tutmayı engelliyor. Sınav zamanlarında bunların yenilmemesi daha iyi olur. Öğrenciler bu dönemde süt, yoğurt, balık, badem, fındık, tahıllar, yumurta, kırmızı et, pekmez, bitkisel yağlar ve yağlı tohumlarca zengin besinleri tüketmeliler.

Sınava havuç ile hazırlanın

Aşırı kola ve cips tüketimi bilgileri akılda tutmayı engeller. Öğrencilere kola ve cips yememelerini öneriyorum. Öğrencilerin, sınav zamanlarında hafızaya katkı sağladığı için avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini ve limon tüketmeleri gerek. Beslenme beyin gelişimi ve hafızayı etkiler, yenilen besinlerin insan hafızası, zekası  ve konsantrasyon gücü üzerinde etkisi büyük, avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini ve limonun hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebilir. Ayrıca dengeli beslenmek için az ve sık yeme alışkanlığı oluşturulması, aşırı basit ve yağlı besin tüketmemeye özen gösterilmesi gerek.

YAZAR BİLGİSİ
Hergün güncellenen haberleri ve birbirinden özel yazarları ile takipçilerine çok özel bir dünyanın kapılarını aralayan SAGLİKVEYASAMDERGİSİ.com.tr, internette dergi standartlarında takipçilerine sağlıklı yaşamın renklerini sunuyor. Sağlıklı Yaşamın Pusulası’ olan www.saglikveyasamdergisi.com.tr sitesi Sağlık & Yaşam Dergisi’nin yazılı basındaki başarısının sanal ortamdaki en büyük destekçisidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.