Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı İçin İş Birliği

Sabri Ülker Vakfı, Hacettepe Üniversitesi’yle öğrencilerin ve personelin dengeli beslenme konusunda bilinçlenmesini desteklemek, kronik hastalıkların önlenmesine katkı sağlamak amacıyla “Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı Uygulama Alanı” iş birliğine imza attı.
—
Sabri Ülker Vakfı, gıda ve beslenme okuryazarlığına yönelik önemli bir adım daha attı. “Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı Uygulama Alanı’nı, iş birliği yaptığı Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde kullanıma açtı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dr. Talat İçöz, “Gıda okuryazarlığı arttıkça, bilgi kirliliğinin azalacağına, bilinçli tercih yapılmasının kolaylaşacağına inanıyoruz. Açılışını yaptığımız ‘Gıda ve Beslenme Okuryazarlığı Uygulama Alanı’nı da bu konuda saha etkinliğimizi artıracak bir platform olarak kurguladık. Toplum sağlığına yönelik iyi uygulama örneklerinden birini oluşturacak bu alan, Hacettepe Üniversitesi öğrencileri ve personelinin dengeli beslenme konusunda bilinçlenmelerini desteklerken, kronik hastalıkların önlenmesine de katkı sağlayacak. Bu alanda yürütülecek eğitim, danışmanlık, etkinlik, dijital içerik ve atölye çalışmaları, ülkemizde gıda okuryazarlığının yaygınlaşmasına dönük yenilikçi bir model oluşturacak.”
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı ve Sabri Ülker Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zehra Büyüktuncer Demirel ise gıda ve beslenme okuryazarlığı uygulama alanının Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye yerleşkesinde günlük yaklaşık 5 bin kişiye hizmet verilen bir alanda açıldığını belirtti.
Açılış sonrası öğrenciler için beslenme bilimi bilgi yarışması düzenlendi. Ayrıca, akademisyenlerin, öğrencilerin ve bakanlık yetkililerinin katılımıyla, ünlü şeflerden Rafet İnce ile “Tabakta Sağlık Atölyesi” düzenlendi.





