google.com, pub-2571312230047356, DIRECT,f08c47fec0942fa0

Canlı Katarakt Cerrahisi

28.11.2012
357
Canlı Katarakt Cerrahisi

Femtosaniye Lazer Yardımıyla Katarakt yönteminin ilk uygulayıcısı olan Prof. Dr. Zoltan Nagy ve bu alanda  çalışmaları olan Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, canlı katarakt ameliyatını Türk Oftalmologlarıyla birlikte paylaştı.

Prof. Dr. Devranoğlu

Göz Hastalıkları Uzmanı

Katarakt ameliyatları komplikasyon oranını azaltan, göz teknolojisinin son buluşlarından biridir. Hayatımıza giren yeni nesil teknolojiler sayesinde miyop, hipermetrop ve astigmattan sonra artık katarakt cerrahisi de lazer yardımıyla yapılabiliyor.

Katarakt ameliyatlarının en önemli aşaması olan yapay göz içi merceğinin yerleştiği yuvanın oluşturulması, lazer yardımlı  katarakt cerrahisi sayesinde 45 saniyede hazırlanabiliyor. Kataraktın tedavisinde  yeni bir dönem başlatan Prof. Dr. Zoltán Zsolt Nagy, Femtosaniye Lazerle kataraktı İstanbul’da anlattı.

“Femtosaniye Lazerle Katarakt Cerrahisi” sempozyumunda Avrupalı ve Türk göz  doktorları  İstanbul’da  biraraya  geldi. Yaklaşık 200 göz hastalıkları uzmanın katıldığı sempozyumda, Femtosaniye Lazer Yardımı ileyapılan katarakt ameliyatı sempozyumun yapıldığı salonda canlı olarak yayınlandı. İlk kez bir sempozyumda Femtosaniye Lazer yöntemiyle yapılan canlı katarakt ameliyatı, gözün uzmanları tarafından ilgi  ile  izlendi. Kataraktları farklı yapıda olan hastalara uygulanan  canlı  cerrahiyi izleyen  göz  doktorları,  uygulanan  ameliyat  yöntemlerini  enine boyuna  tartıştı.

Katarakt cerrahisinde Avrupalı ve Türk uzmanların deneyimlerini paylaştıkları toplantıda konuşan Prof. Dr. Zoltán Zsolt Nagy, Türkiye’nin göz alanında önemli  gelişmeler  kaydettiğini  vurguladı. Femtosaniye’nin dünyadaki ilk uygulayıcısı olan Prof. Nagy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Femtosaniye Lazer Yardımı ile Katarat yönteminde gelişmiş  görüntüleme  yöntemleri  kullanılarak gözün kornea  tabakasının kesilmesi, göz  merceğinin  ön  zarının  alınması ve  katarakt  oluşmuş  merceğin  göz  içinde parçalanması  lazer  yardımı  ile  daha  hassas ve  daha  düzgün  olarak yapılabilmektedir. Bu şekilde hassas olarak yapılan  ameliyatlar sonrasında  göz  içine  takılan çok odaklı mercekler  ile  hastalardaki  kırma  kusurlarının (miyop, hipermetrop, astigmat) daha  doğru  olarak  düzeltilebildiğini  vurguladı. Türkiye bu yöntemi, dünya ile eş zamanlı olarak kullanmaya başlayarak bu konuda  Avrupa’daki  deneyimli  ülkeler  arasına  katıldı.

 “LAZER, GÖZ TEDAVİLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ OLDU”

Günümüzde lazer tedavilerinde tüm dünyada kullanılan “Lasik” yönteminin ilk uygulayıcısı Prof. Dr. Ioannis Pallikaris konuşmasında, göz ameliyatlarında lazerin artık vazgeçilmez olduğunun altını çizdi. Femtosaniye lazer yöntemini ve başarısını değerlendiren Prof. Pallikaris, Türkiye’de lazer cerrahisi konusunda Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun pek çok ilke imza attığını söyledi. Prof. Dr. Pallikaris, “Dünyagöz, göz alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek, teknolojik anlamda kendini sürekli olarak geliştiriyor, güncel tutuyor, bu sempozyum da bunun en güzel göstergesidir” dedi.

KATARAKT AMELİYATLARINDA KOMPLİKASYON ORANI DÜŞÜYOR

Aynı ameliyatla göz içine uzak ve yakın göz içi merceklerin yerleştirilmesinin mümkün olduğunu belirten Prof. Dr. Devranoğlu“Kataraktın sertliğine bağlı olarak Femtosaniye  lazer  yardımlı katarakt  ameliyatlarında  kullanılan  ultrason  enejisi yüzde 100 ile yüzde 40 arasında  azalmaktadır. Daha az ultrason  enerjisinin kullanılması da ameliyat esnasında gözde istenmeyen hasarların ortaya çıkması riskini de en aza indirmektedir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.