Nar Ekşili İmam Bayıldı

13.09.2013
40
Nar Ekşili İmam Bayıldı

nar-eksili-imambayildiMalzemeler

– 1 Çay kaşığı Beyaz Biber
– 2 Adet Domates
– 2 Yemek kaşığı Domates Salçası
– 1 Adet Kırmızı Biber
– 4 Adet Kuru Soğan
– 4 Yemek kaşığı Nar Ekşisi
– 4 Adet Patlıcan
– 1 Adet Sarı Biber
– 3 Diş Sarımsak
– 2 Dal Taze Kekik
– 2 Yemek kaşığı Toz Şeker
– 1 Çay kaşığı Tuz
– Yarım Su bardağı Zeytinyağı

Tarifi

Patlıcanları alacalı soyun. Dolduracağınız yerinin kesiğini bıçakla yapıp yağda kızartın. Diğer yanda soğanı ince doğrayın. Zeytinyağının yarısını bir tavaya alın ve soğanları ekleyin. Orta ateşte pişirmeye başlayın. Soğan hafif yumuşayınca dilim dilim doğranmış sarımsağı, salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Soğanlar tamamen pişip suyunu çektikten sonra tuz, şeker, biber ve 2 yemek kaşığı nar ekşisini ekleyin. Soğumaya bırakın. İçlerini doldurulacak şekilde patlıcanları açıp soğanla doldurun. Üzerine kalan nar ekşisini gezdirin. Sarı ve kırmızı biberleri, imambayıldıların üzerini süsleyecek şekilde doğrayıp yerleştirin. 160 dereceye ayarlanmış fırında pişirerek renk almasını sağlayın. İmambayıldıları fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerini taze kekik dallarıyla süsleyin. Bir tatlı kaşığıyla kalan sızma zeytinyağını üzerine gezdirip servis yapın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.