Ramazanda Cinselliğinizi Baskılamayın

Ramazanda Cinselliğinizi Baskılamayın

Ramazan ayında cinsellik yaşanmalı mı?, İftar sonrası hemen seks yapmak sakıncalı mı?, Ramazan’da yaşanan cinsellik; ayıp ya da yasak olarak değerlendirilmeli midir?”

Cinsel Terapist Cebrail Kısa

CİSED Genel Başkanı

Ramazan ayında cinselliğin yasaklanmaması gerekir; iftar ve sahur arasında çiftlerin cinselliklerini yaşamaları gerekir. Cinsellik ekmek gibi su gibi güzel bir nimettir! İnsanlar için cinsel arzu ve istekler; açlık, susuzluk gibi doğal olgulardır.

Hâkim Kılmak Gerekiyor!

Ramazan ayı baştan sona sosyal dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı, bilgilenme, arınma ve yenilenme bilincinin tazelendiği değerli bir zaman dilimidir. Bu nedenle maddi ve manevi sayısız güzellikleri çağrıştıran, ferdi hayatta huzurun, sosyal hayatta kaynaşma ve paylaşmanın yoğun olarak yaşandığı, iradelerin sevgi ve merhametle eğitildiği ve özgürleştiği Ramazan ayını, cinselliği yasaklamadan kalpleri arındırmak için bir fırsat olarak görmek gerekiyor.

Cinsellik Ekmek Gibi Su Gibi Güzel Bir Nimettir!

Oruç, kişinin sahip olduğu nimetlerden bir süre ayrı kalmasını gerektirir ve hep elinin altında hazır olarak bulduğu şeylerle arasına bir mesafe koyar. İftar vakti bu mesafe ortadan kalkar ve kişi orucunu tuttuğu her ne varsa, özlediği ve uzak düştüğü lezzetleri yeni bir heyecanla tadar ve yeniden keşfeder. Bu nedenle iftar orucu tutulan cinselliği de güzelleştirebilir ve cinsel mutluluğun gelişimi için yeni bir fırsat sunabilir. Cinsellik ekmek gibi su gibi güzel bir nimettir; kadın ve erkeğin birbirlerine ruhlarını ve bedenlerini armağan ettikleri eşsiz bir sofradır. Bu sofradaki lezzetleri derinleştirmek, o sofraya oturmanın keyfini yine, yeni, yeniden yaşamak insanoğlunun hakkıdır.

Cinselliğin Orucu Varsa İftarı da Olmalıdır!

Ramazanda cinselliği yasaklamak, çiftleri birbirlerinden soğutabilir, zamanla ilişkilerini tekdüzeleştirebilir. Cinselliğin ruhsal ve duygusal boyutlarının ihmal edilmesine yol açabilir. Böylece çiftlerin birbirlerini duygusal ve ruhanî gevşemeden ve rahatlamadan yoksun bırakmalarına vesile olabilir. Oysa cinselliğin orucu varsa, iftarı olmalıdır. Ruhsal ve bedensel bir arınma yaşanması gereken Ramazan ayında cinselliği yasaklamak yerine; gönüller ve beyinler arındırılarak huzurlu ve dengeli bir ruh hali yaratılmaya çalışılmalıdır. Çünkü yeme içmenin orucu damak lezzetini geliştirebiliyorsa, özlenen ve hasretle beklenen cinselliğin orucu da cinsellikten alınan hazzı geliştirebilir, cinselliği ilk günkü heyecanına taşıyabilir ve monotonlaşan birleşmeler olağanüstü nitelikler kazanabilir.

Cinsellik Yasaklanırsa Kişi Huzursuz Olabilir!

Ramazan’da kendine cinselliği yasaklayan bir kişi, daha huzursuz olur. Ancak iftarda ağır yemekler yenildiyse bu kişiyi rahatsız edebileceği için iftardan hemen sonra değil, birkaç saat sonra ilişkiye girilebilir. Kişi iftarını yaptıktan sonra cinsel isteği de artar. Ancak tok karnına hemen cinsel ilişki yaşamak performansta düşüklüğe neden olabilir. İftardan sonra biraz dinlenmek ve daha sonra cinsel ilişkiye girmek en doğrusu olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.