Domates ve Çakra İlişkisi

Bedenin 7 enerji kapısı çakralar, besin ve kullanılan renklerle harekete geçer. Örneğin, birinci olan kök çakranın rengi kırmızı. Domates, çilek, karpuz, kiraz gibi kırmızı yiyecekler, hayat enerjisini dengeleme konusunda önemli bir yere sahiptir.
Müge Çevik
Yaşam Koçu
Çakra, Sanskritçe çark ya da tekerlek anlamına gelen, bedendeki enerji merkezlerine verilen isim. Vücudumuzda ana merkezleri kontrol eden 7 temel çakra bulunur. Çakraların ana görevleri arasında, kişinin enerjisini dengelemek ve bağlı olduğu sistemlerin iyi/dengeli, düzenli çalışmasını sağlamak yer alıyor.
Fiziksel sağlık ve çakralar arasında bağ kurulur. Çakraların dengeli olması demekse fiziksel sağlığın dengede olması demek. Çakraların fazla ya da az çalışması beden dışında ruhsal bedeni yani kişilik özellikler ile de ilgisi bulunur. Örneğin iletişim sorunları yaşayan, çok konuşmak yerine içine atan veya söylediği sözlerden sıklıkla pişman olan biri boğaz bölgesinde sorunlar yaşayabilir. Bademcik, ses kısılmaları, nodüller, lenf , tiroit bezlerinin fazla ya da az çalışması gibi sorunlar, 5. Çakra olan boğaz çakrasında sorun olduğuna işaret eder.
Çakraları dengelemek Reiki gibi evrensel yaşam enerjisi çalışmaları/şifaları ile mümkün olabilir. Her çakranın kendi rengi, kokusu, besini ve aroması bulunurken, şifa besinlerde bekliyor. Örneğin, yapılan her yemeğe koyulan her bir baharat ve sebzenin neye iyi geldiğini görmek, bu alana yoğunlaşmak isteyenler için büyük önem arz ediyor.
Çakralar & Renkler & Yiyecekler:
1. Çakra: Kök Çakra: Kırmızı / Domates, çilek, karpuz, kiraz,
2.Çakra: Turuncu /Havuç, somon balığı, yengeç, portakal, mandalina, turunç
3.Çakra: Karın Çakrası: Altın Sarısı/ Karmaşık karbonhidratlar , tahıllar
4.Çakra: Kalp Çakrası: Yeşil – Pembe/ Yeşil sebzeler ve yeşil yapraklı bitkiler
5. Çakra: Boğaz Çakrası: Mavi/ Meyveler, adaçayı
6. Çakra: Alın Çakrası: Çivit Mavi/ Nane, yasemin aromalı yiyecekler
7. Çakra: Taç Çakra: Menekşe Moru- Viyolet/ Meyvesuları