Ispanaklı Buğday Çorbası

03.09.2013
32
Ispanaklı Buğday Çorbası

ispanakli-bugday-corbasiMalzemeler

– 1 Su bardağı Aşurelik Buğday
– 9 Su bardağı Su
– 1 Tatlı kaşığı Tuz
– 2 Çorba Kaşığı Un
– 1 Su bardağı Yoğurt

Üzeri İçin

– 1 Tatlı kaşığı Biber Salçası
– Yarım Demet Ispanak
– 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
– 2 Adet Kuru Soğan
– 50 Gr Tereyağı

Tarifi

Aşurelik buğdayı bir kaba alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve 1 gece bekletin. Ertesi gün süzüp akan suyun altında yıkayın. Buğdayı derin bir tencereye alıp 8 su bardağı su ilave edin ve buğdaylar açılana kadar 40 dakika kısık ateşte kaynatın. Unu ayrı bir kapta kalan 1 bardak suda ezin. Yoğurdu ekleyip pütürsüz kıvamda oluncaya kadar çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan 1 kepçe alarak sosa karıştırın tekrar çırpın. Çorbaya yavaş yavaş dökerek (yoğurt kesilmemesi için çorbayı hızlı hızlı karıştırmalısınız) çırpma teli ile hızla karıştırın. Tuz serpip kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın. Üzeri için; ıspanakların kök kısımlarını temizleyip bol suyla yıkayın. Yaprak kısımlarını ince ince kıyın. Soğanları soyup, zar şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritip soğanı sararıncaya kadar kavurun. Biber salçası ve toz

 

 

 

biberi ilave edip karıştırın. Bekletmeden çorbanın üzerine gezdirerek dökün. Kıyılmış ıspanakları çorbanın üzerine serpiştirin. 10 dakika daha kaynatın ve kâselere paylaştırıp servis yapın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.