Kakaolu Sultan Sarması

31.08.2013
32
Kakaolu Sultan Sarması

kakaolu-sultan-sarmasiMalzemeler

– 4 Yemek kaşığı Kakao
– 1 Poşet Kremşanti
– 4 Su bardağı Süt
– 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
– Yarım Su bardağı Toz Şeker
– 1 Su bardağı Un
– 1 Paket Vanilya
– Kararında Hindistan Cevizi

Kremşantisi İçin

1 su bardağı süt

Tarifi

Fırın tepsisine ya da dikdörtgen bir borcama bolca Hindistan cevizini serpin. Geniş bir tencereye süt, un, şeker ve kakaoyu alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tereyağı ve vanilya ekleyerek mikser ile 3-4 dakika çırpın. Hindistan cevizi serptiğiniz tepsinize ince olacak şekilde dökün. Bir kaşığı ıslatıp üzerini düzeltin. Oda sıcaklığında bekletip oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 1-2 saat bekletin. Kremşantiyi sütle çırparak hazırlayın. İnce şekilde muhallebinin üzerine yayın. Tatlınızı buzdolabında bir gece bekletin. İstenilen büyüklükte dikdörtgen dilimler kesin ve rulo şeklinde sarıp, servis yapın. Kakaolu sultan sarması hazır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.