Tavuklu Şehriye Çorbası

Tavuklu Şehriye Çorbası
69 / 100

Tavuklu Şehriye Çorbası

Malzemeler

1 parça beyaz et

2 domates

2 sivri biber

1 çay bardağı şehriye

1/2 çay bardağı sıvı yağ

5 su bardağı su (1 bardağı tavuk suyu olabilir)

1 çay kaşığı karabiber

3 çay kaşağı tuz

üç dört dal kıyılmış maydanoz

çeyrek limon

Yapılışı

  • Domateslerin kabuğu, soyulur.
  • İnce ince küp şeklinde doğranır.
  • Biberlerin çekirdeğini çıkarılır, halka halka kıyılır.
  • Tencereye sıvı yağ koyulur, beyaz et çimdiklenir ve bu yağda hafif pembeleşinceye kadar sote edilir.
  • Ardından domates ve biberi ekleyip iyice sote edilir.
  • Beş bardak suyu, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra, kaynatılır, şehriyeleri atılır.
  • Yarım saat pişirilir.
  • Servis yaparken ince kıyılmış maydanoz ve limonu ilave edilir. Afiyet olsun…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.