Sarımsaklı Tavuk Çorbası

17.07.2014
60
Sarımsaklı Tavuk Çorbası

sarimsakli-tavuk-corbasiSarımsaklı tavuk çorbası tarifi malzemeler:

1 kg kemiksiz tavuk eti

2 yemek kaşığı tavuk suyu

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı yoğurt

2 diş sarımsak

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

Sos malzemesi:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı nane

Sarımsaklı tavuk çorbası tarifi hazırlanışı:

Tavuk etini tencereye koyarak haşlayın. Piştikten sonra tencereden alarak soğumasını bekleyin ve tavuğu pişirdiğiniz suyu bir kenarda tutun. Soğuyan tavuğu rondoya koyup iyice parçalayın. Un, yoğurt, yumurta, tuz ve tavuk suyundan iki çorba kaşığı alarak bir kapta çırpın. Tavuğu pişirdiğiniz suya unlu karışımı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Sarımsakları ezin ve doğradığınız tavukla beraber çorbaya ekleyerek kaynatın. Pişen çorbayı kaselere koyun.

Dilerseniz üzerine sos gezdirerek servise sunabilirsiniz.

Sosun hazırlanışı:

Ufak bir tencerede tereyağını eritin. Pul biber ve naneyi tereyağına ilave edin ve karıştırın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.