Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı
yeşil mercimek1/2 su bardağı
erişte(kesme makarna)
1 adet
orta boy kuru soğan1 diş
sarımsak1 yemek kaşığı
tereyağı1 yemek kaşığı
domates salçası1 tatlı kaşığı
biber salçası2 yemek kaşığı
un5 su bardağı
sıcak tavuk suyu1 çay kaşığı
tuz1/2 çay kaşığı
karabiber
Servisi için:
1 yemek kaşığı
tereyağı1 tatlı kaşığı
nane1/2 tatlı kaşığı
pul biber
Püf Noktası
Mercimeğin haşlama suyunu süzmeyi unutmayın.
Pişirme Önerisi
Erişte yerine tel şehriye hatta mantı bile kullanabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın. Kuru soğan ve sarımsağı incecik kıyın.
Tereyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı renk alana kadar, orta ateşte kavurun.
Domates ve biber salçalarını katıp, karıştırın. Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün.
Tuz ve karabiberi ekleyin. Sıcak tavuk suyunu azar azar ilave edin. Unun topaklanmaması için; bir çırpma teli yardımıyla hızlıca karıştırın.
Erişteyi ekledikten sonra çorbayı kaynatın. Haşlanan yeşil mercimekleri, haşlama suyunu süzdükten sonra çorba tenceresine aktarın.
Erişte ve haşlanmış yeşil mercimekler ile birlikte çorbayı, 8- 10 dakika daha kaynatın.
Çorbanın servisi için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Nane ve pul biberi ekledikten sonra ocaktan alın.
Kızdırdığınız tereyağını çorbaya ekleyip, karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.