Armutlu Muhallebi

05.09.2013
117
Armutlu Muhallebi

Armutlu Muhallebi

Malzemeler

– 3 Adet Armut
– 3 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
– 2 Çorba Kaşığı Hindistan Cevizi
– 1 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
– 2 Çorba Kaşığı Su
– 4 Su bardağı Süt
– 1 Çay kaşığı Tarçın
– 6 Dal Taze Nane
– 8 Çorba Kaşığı Toz Şeker

Tarifi

Armutların kabuklarını soyun, dilimleyin, 2 çorba kaşığı su ile birlikte, kısık ateşte, Taze nane yapraklarıyla birlikte, yumuşayıncaya kadar pişirin. Süt, toz şeker, Hindistan cevizi, tarçın, nişasta ve pirinç ununu karıştırarak pişirin. Armutları muhallebi kıvamına gelen karışımla birleştirin. Servis kâselerine boşaltın. Buzdolabında 2 saat soğutun ve taze armut dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. NOT: Tatlınızı farklı meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.