Lokma

Lokma

Lokma


Malzemeler

Yarım kg. un

yarım p. yaşmaya

1 çorba k. toz şeker

Şerbeti için:

1 kg. toz şeker

yarım lt. su

yarım limon

Yapılışı

  • Karıştırma kabına 500 gr.unu alın.
  • Unun içine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.
  • Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.
  • Mayanın üzerine ılık su ilave edin.
  • Ilık su ile mayayı eritin.
  • Maya eridikten sonra unuda karıştırın.
  • Lokam hamurunun mayalanması için bekletin.
  • Tencereye sıvıyağı alın.
  • Sıvıyağ kızdıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla lokma hamurunu sıvıyağın içine dökün ve kızartın.
  • Şerbeti için ise bir tencereye 1 kg.toz şeker alın.
  • Üzerine yarım litre su ve yarım limon ilave edip şerbeti kaynatın.
  • Lokmalar kızarınca sıcakken soğumuş şerbetin içine atarak birkaç dakika karıştırın ve daha sonra servis tabağına alın.
  • Lokmaların üzerine tarçın serpip servis edin. Afiyet olsun…

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.