Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Lokma

Malzemeler
Yarım kg. un
yarım p. yaşmaya
1 çorba k. toz şeker
Şerbeti için:
1 kg. toz şeker
yarım lt. su
yarım limon
Yapılışı
- Karıştırma kabına 500 gr.unu alın.
- Unun içine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.
- Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.
- Mayanın üzerine ılık su ilave edin.
- Ilık su ile mayayı eritin.
- Maya eridikten sonra unuda karıştırın.
- Lokam hamurunun mayalanması için bekletin.
- Tencereye sıvıyağı alın.
- Sıvıyağ kızdıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla lokma hamurunu sıvıyağın içine dökün ve kızartın.
- Şerbeti için ise bir tencereye 1 kg.toz şeker alın.
- Üzerine yarım litre su ve yarım limon ilave edip şerbeti kaynatın.
- Lokmalar kızarınca sıcakken soğumuş şerbetin içine atarak birkaç dakika karıştırın ve daha sonra servis tabağına alın.
- Lokmaların üzerine tarçın serpip servis edin. Afiyet olsun…
YORUMLAR