Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Badem Çorbası

Malzemeler
– Yarım Su bardağı Dövülmüş Toz Badem
– 3 Su bardağı Et Suyu
– 200 ml Krema
– 3 Yemek kaşığı Un
– 3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
– Kararında Tuz
Üzeri İçin
– 2 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
– 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
Tarifi
Zeytinyağını tencereye alın ve 3 yemek kaşığı un ile birlikte kavurun. Toz bademi ilave edin. Karıştırıp yavaş yavaş 3 su bardağı soğuk et suyunu tel çırpıcıyla çırparak ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edin. Kremayı da ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin ve ateşten alın. 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla kırmızı toz biberi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
YORUMLAR