Bademli Pilav

01.07.2013
37
Bademli Pilav

bademli_pilavMalzemeler

500 gr. Pirinç
50 gr. Yeşil Fıstık
120 gr. Sıvı yağ
1 yemek kaşığı Margarin
4 bardak Tavuk suyu (veya su)
100 gr. Tavuk eti (haşlanmış)
50 gr. Badem

Hazırlanışı

Pirinci ılık tuzlu su içine koyarak 2 saat kadar ıslatınız. Badem ve yeşil fıstığı kaynar suda 10 dakika kadar tutup kabuklarını çıkarınız. Bir tavaya 1 kaşık margarin koyup kızdırınız. Tavuk parçalarını ince ince doğrayıp içine atınız. Fıstık ve bademi de içine koyup bir dakika kavurunuz. Pilavın yağını tencerede kızdırınız. Pirinci iyice süzerek içine atıp 1-2 dakika kavurunuz. Üzerine tavuk suyu veya içme suyunu kaynar olarak döküp 15 dakika pişiriniz. Sonra ateşten alıp karıştırmadan 20 dakika dinlendiriniz. Bademli karışımı üzerine döküp servis yapınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.