Balık Çorbası

24.07.2013
113
Balık Çorbası

Balık Çorbası

Malzemeler

1 adet orta boy levrek veya mezgit

2 Lt su

1 adet soğan

3 adet kereviz sapı

3 adet havuç

zeytinyağ

50 gr un

1 limon

½ demet maydanoz

1 adet defne yaprağı

7-8 adet tane karabiber

2 diş sarımısak

Yapılışı

  • Soğan kereviz ve havuçlarımızı soteliyoruz.
  • Bir tülbenttin içine defne yaprağı, maydanoz sapı, karabiber ve sarımsağı da ezip üzerine kuru kekik ekliyoruz ve tülbenti bağlıyoruz.
  • Filetosunu çıkarttığımız balıkların kafasını da soğan, kereviz ve havuçlarla sotelediğimiz tenceremizin içine ekliyoruz.
  • Üzerine soğuk su ekleyip kaynadıktan sonra baharat torbamızı içine atıyoruz. 45 dakika kadar kaynatıyoruz.
  • Ardından küp küp doğradığımız mezgitleri de içine atıp 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra çorbamız hazır. Afiyet olsun…
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.