Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Mantarlı Çoban Kavurma

- Malzemeler
- Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
- 10- 12 adet mantar
- 2 orta boy kuru soğan
- 3 adet sivribiber
- 1 su bardağı bezelye
- 3 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Yapılışı:
Zeytinyağı tencereye konulur üzerine etler ilave edilir 5 dk karıştırılarak kavurulur daha sonra tencerenin kapağı kapatılır et suyunu çekene kadar pişirilir.
Yemeklik doğranan soğan ve küçük doğranan sarımsaklar etlere ilave edilir 3-4 dk kavrulur
Yeşil biberler ve domateslerde yemeklik doğranıp etlere ilave edilir biraz kavrulur
Ortadan ikiye bölünen mantarlar ve bezelyeler yemeğe ilave edilir.
Karabiber, tuz ve 2 bardak sıcak su tencereye ilave edilir kapağı kapatılır etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
YORUMLAR