Çiçek Tatlısı

17.08.2013
117
Çiçek Tatlısı

Çiçek Tatlısı

Malzemeler

2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
125 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı dövülmüş ceviz,
Nişasta

Şerbet İçin

2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarifi

Şeker ve suyu kaynatın, inmesine yakın limonun suyunu ekleyip, soğutun.
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın. Azar azar un ilavesi ile yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın. Nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın. Ortasından büzerek fiyonk şekli verin. Diğer kenarını da büzerek ortada birleştirip, çiçek şekli verin. Bohça gibi bir kenarını ortasına kapatıp, ortaya bir kaşık dövülmüş ceviz koyup, diğer uçları çapraz olarak üst üste getirin.
Yağlanmış tepsiye ek yerleri alta gelecek şekilde dizin. Tereyağını eritip üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Soğuttuğunuz şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Dövülmüş fındık, fıstık veya Hindistan cevizi serpip servis yapın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.