Pate Çorbası

14.09.2013
358
Pate Çorbası

Pate Çorbası

Malzemeler

– 250 Gr Dana Kıyma
– 1 Tatlı kaşığı Karabiber
– Yarım Su bardağı Pirinç
– 2 Tatlı kaşığı Tuz

Sosu İçin

– 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Kuru Nane
– 1 Yemek kaşığı Tereyağı

Tarifi

250 gram dana kıyma bir kaba konularak üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek yoğrulur. Büyük boy tencerenin yarısı kadar su eklenerek yüksek ocak ateşe konulur. Bu sırada yarım su bardağı pirinç yıkandıktan sonra kaynaması için konulan suyun içerisine eklenir. Suyumuz tam anlamıyla kaynayınca yoğrulmuş olan kıymadan misket büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve kaynayan suyun içerisine eklenir. Ortalama 20-30 dakika orta ocak ateşte pişmektedir. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip içine 1.5 yemek kaşığı nane eklenir. Hazırlanan sos kaynamış olan pate çorbasının üzerine dökülerek servis edilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.