Çine Köftesi

18.09.2013
215
Çine Köftesi

Çine Köftesi

Yapılış Tarifi

Çine köftesinin kıyması ince süzekten çekilmiş kıyma olmalıdır. Kıymanın içine karbonatı katıp arada bir elinizi su ile ıslatıp iyice yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz kıymayı bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün tuz ve rendelenmiş soğanı ekleyerek yoğurun ve köfte şeklini vererek buzdolabında 2 saat civarı bekletin.

 Çine köftesini yapmak için eğerki bekleyecek vaktiniz olmazsa kıyma içine karbonatı ve rendelenmiş soğan ve tuzu hep birlikte harmanlayıp yoğurun. Bir gece buzdolabında bekletmek yerine köfteleri mangala dizecek şekilde elinizle yassı köfteler hazırlayıp buzdolabında 2 saat civarı bekletin yeter. çine köftenin en güzeli mangalda olanıdır. Buna imkânınız yoksa tavada pişirebilirsiniz.

 

               Malzemeler

  • 1çay kaşığı karbonat
  • 1çay kaşığı tuz
  • 1çay bardağı su
  • 500gr kıyma
  • 1adet orta boy soğan
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.