Çocuk Göz Sağlığının Etkisi

17.10.2012
169
Çocuk Göz Sağlığının Etkisi
69 / 100

Öğrenme çocuk için zor bir süreçtir. Göz sağlığı ilk sırada yer alır. Öncelikle görmek, görüleni doğru algılamak ve algıladığını beyninde yorumlaması gerekir. Öğrenmek için öncelikle doğru ve net görebilmesi şarttır.

——-

Göz sağlığı çocuk eğitiminde öğrenme kalitesi ve hızını etkiler. Çocuk görebilmek için çabalıyorsa görmesini engelleyen nedenleri kusurları bulmak gerekir.

Çocuklarda rastlanan kırma kusurları miyopi , hipermetropi ve astigmatizma gibi bozukluklardır. Miyopi uzaktaki cisimlerin bulanık görünmesine neden olur. Çocuk tahtadaki yazıları defterine zorlanarak geçirir bu da vakit kaybetmesine neden olur. Astigmatizma hem uzakta hem de yakında görme kalitesini etkileyebilir. Özellikle yakındaki zorlamaya bağlı baş ağrılarına neden olabilir. Aynı şekilde hipermetropi çocuklarda görmeyi çok etkilemese de yakın zorlama ve uyum çabasına neden olur. Yakın zorlama ve uyum çabası astenopik şikayetler denilen baş ağrısı, okumada zorlanma, çift görme, mide bulantısı gibi rahatsızlıklar yaratabilir. Çocuk uzun süreli kitap okumak, yazı yazmaktan kaçınır. Okuldan eve geldiğinde baş ağrısından şikayet edebilir. Ödevlerini yapmak istemez, huysuzluk ve uyumsuzluk gösterir. Kırma kusurunun tedavisi ile çocuğun öğrenme sürecini kısaltabilir, daha uyumlu olmasına neden olur. Öğrenmenin hızlı olması, çocuğun derslerine daha çabuk adapte olmasını uyum sağlamasını ve dolayısı ile başarısını artırır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.