Dolgu Kek

23.09.2013
30
Dolgu Kek

dolgukekYapılışı:

Yumurta ve şekeri köpük şekli alıncaya kadar iyice çırpın. Hamuru için gerekli malzemeleri ekleyin. Kek hamuru kıvamında karılaştırın. 25 cm `lik yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 160 derecelik fırında pişirin. Bu arada muhallebisi için süt, nişasta ve şeker muhallebi kıvamında pişirin. Ilıyınca Hindistan cevizi dökün ve bir kez daha karıştırın. Kek piştikten sonra soğutun ortadan ikiye kesin. Yuvarlak ve çukur bir meyve kâsesine tek katını koyun. Ortasına pişirmiş olduğunuz kremayı dökün ve kalan keki de üzerine düzgün bir şekilde doyun. Kekin kenarlarında fazlalık var ise düz gün olması için kesebilirsiniz. Üzerini streç filimle sıkıca kapatın mutlaka bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman tapsa tepsisine Dolgu keki ters çevirerek koyun , kesin ve servis için hazırlayın.

Malzemeleri:

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı karda un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Hamuru için
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.