Körili Sebze

25.08.2013
40
Körili Sebze

korili-sebzeMalzemeler

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Orta Boy Patates
2 Diş Sarmısak
2 Havuç
1 Su Bardağı Su
1 Parça Karnabahar Çiçeği
1 Soğan
2 Kabak
1 Taze Yeşilbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çorba Kaşığı Köri
1 Çorba Kaşığı Bezelye

Tarifi

Öncelikle patatesleri haşlayıp soyun ve iri küpler halinde doğrayın, aynı şekilde havuçları da küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı dövün. Kabak ve soğanı dilimleyin.
Sıvı yağı tavada kızdırıp kimyon ve doğranmış yeşil biberi ekleyin. Bir kaç saniye çevirerek kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Köriyi ilave edip bir kaç dakika sote edin. Sebzeleri ekleyin ve üzerine 1 su bardağı su dökün. Ateşi kısıp kapağını kapatın.
Ocakta sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze marul yaprakları ile süsleyip servis yapın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.