Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Ezogelin Çorbası

Malzemeler:
- kırmızı mercimek (1/2 su bardağı)
- pilavlık bulgur (1 kahve fincanı)
- un (2 yemek kaşığı)
- tereyağ (2 yemek kaşığı)
- 3 adet etsu bulyon
- su (6 su bardağı)
- 1 adet kuru soğan
- nane, pulbiber
- salça (1 yemek kaşığı)
Yapılışı:
Soğanı rendeleyin veya rondoda doğrayın. Mercimek ve bulguru iyice yıkayın.Soğan, bulgur, mercimek ve etsu tabletlerini 6 bardak su ilave ederek düdüklü tencerede 3 dak pişirin dilerseniz normal tencerede de pişirebilirsiniz ama düdüklü mükemmel pişiriyor 3 dak da.ayrı bir tavada unu tereyağı ile kavurun ve çorbadan bir miktar su alarak biraz çözdürdükten sonra çorbanıza ilave edin.1 tepeleme kaşık biber ve normal salça karışımı nane ve pul biber ile birlikte kavurun ve çorbanızın içerisine ilave edin düdüklünün kilidini kapatmadan kapağını üzerine normal tencere gibi koyarak 2 dak daha pişirin.çorbanız hazır.dilerseniz limon suyu da ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun…
YORUMLAR