google.com, pub-2571312230047356, DIRECT, f08c47fec0942fa0 gtag("event", "ad_impression", {query_id: "CMz26sa46Y8DFdRrkQUd_t8rsQ", send_to: "G-97YMFGXZ6F"})

Formda Başla Formda Kal

Formda Başla Formda Kal

Yeni yıl yeni umutlarla gelir. Çoğu kişinin aklında daha formda yılı  geçirmek vardır. Özel reçete ile yeni yılın ilk günlerinden itibaren sizi sağlıklı yaşama davet ediyoruz…

Dyt. Gizem Tutar

Formda kalmak aslında sağlıklı ve dengeli yaşam şartlarında olağandır. Diyet sadece kilo vermek için olmamalıdır.

Özel reçete ile yeni yıla formda başlamak, sağlıklı geçirmeyi başarmak için hazır mısınız? Beslenmenize yeni bir yön vermek için;

İçerdikleri yanmış yağ sebebi ile daha kolay yaşlanmamıza neden olan kızartma ve kavurmaları tamamen hayatınızdan çıkarın.

Kış aylarında hastalıklardan korunmak adına içtiğiniz şekerli meyve sularının yüksek kalori ve şeker içeriği nedeniyle karın bölgenizde yağlanmayı kolaylaştıracağını unutmayın.

Kahverengileri beyazları tercih edin… Beyaz un, beyaz pirinç gibi besinler kan şekerini hızlı yükseltip hızlı düşürdüklerinden ötürü daha çabuk acıkmanıza neden olabilir. Esmer ekmeklere ve esmer pirince sofranızda sıklıkla yer verin.

Yemek saatlerinizde düzeni sağlamaya çalışın. Gece geç saatlerde yenen yemeklerin kiloya davetiye çıkardığını unutmayın.

Sofranızdan kuru erik, turp, bal kabağı, patlıcan, yeşil mercimek ve yeşil çayı eksik etmeyin. Kuru erik, potasyum bakımından çok zengin muzun iki katı potasyuma sahip olan kuru erik aynı zamanda bağırsak dostu bir antioksidandır.

C vitamini deposu olan turp da antioksidan olma özelliğine sahiptir.

B1,B3 ve B6 vitaminlerinin deposu olan patlıcan ise aynı zamanda beyin hücrelerinin yaşlanmasını geciktiren nasunin isimli antioksidanı içermektedir.

Doğal protein deposu olan yeşil mercimeği de yemek olarak tüketebileceğiniz gibi salatalarda da kullanabilirsiniz.

İçecek olarak ise yeşilçay hem yaşlanmayı geciktirir hem de hareketliliğin azaldığı kış aylarında metabolizmayı hızlandırır.

Zinde ve formda vücut reçetesi:

Uyanır uyanmaz 1 su bardağı ılık su ve 2 adet kuru mürdüm eriği
1 kupa şekersiz kabuk tarçınla servis edilmiş yeşil çay

Kahvaltı:  1 dilim yarım yağlı peynir
1 adet yağsız sade omlet
2 dilim çavdar ekmeği
1 adet kivi veya 2 dilim ananas
VEYA
1 su bardağı meyveli soya sütü
6 yemek kaşığı dolusu müsli
1 küçük boy muz

Ara Öğün: 10 adet Kaju veya 15 adet fındık veya 12 adet badem

Öğle:  Buharda veya közde pişmiş sebzeler
(3 yemek kaşığı lor ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile servis edilebilir)
4 yemek kaşığı dolusu buharda pişmiş esmer pirinç
1 kutu probiyotik yoğurt
1 dilim Çavdar ekmeği
VEYA
6-8 yemek kaşığı dolusu sebze veya kurubaklagil yemeği
2 dilim yulaflı ekmek
1 su bardağı kefir
Nar ekşisi ile bol yeşil salata

Ara Öğün: ½ simit ve 1 su bardağı ayran
VEYA
1 adet meyveli tahıllı bar

Akşam: 150 gram ızgara edilmiş yağsız bonfile veya tavuk eti veya balık
½ avokado ilave edilmiş bol yeşil salata
2 dilim Tam buğday ekmeği
Ara:   3 dilim ananas veya 1 kup karışık meyve salatası veya 2 porsiyon mevsim meyvesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.