Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Francala Tatlısı

Malzemeler
1 adet bayat francala ekmeği
3 bardak süt
2 bardak sıvı yağ
5 adet yumurta
Kaymak
Şerbeti İçin
1,5 bardak şekeri 3 bardak suda kaynatın, ½ limon sıkın.
Tarifi
Francala ekmeğinin kabuklarını çıkartıp dilimlere ayırın ve sütün içinde bekletin. Bu arada yumurtaları bir kap içine kırıp çırpın bir tavada yağı kızdırın. Sütten çıkardığınız dilimleri yumurtaya batırıp yağda kızartın. Kızaran dilimleri şerbetin içine atın, çeksinler. Yanında kaymak ile beraber servis edin.
YORUMLAR