Incir Reçelli Çörek

08.11.2012
19
Incir Reçelli Çörek

  • 20 ADET İNCİR REÇELİ TANESİ
  • 30 GR YAŞ MAYA
  • 1 SU BARDAĞI SICAK SÜT
  • 5 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN
  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 100 GR. MARGARİN
  • 2 ADET YUMURTA
  • BİR TUTAM TUZ
  • 1 ADET RENDE LİMON KABUĞU
  • ÜZERİ İÇİN:MARGARİN VE PUDRA ŞEKERİ

 

 

  • UNU BİR KABA ALIP ÜZERİNE TOZ ŞEKER,MARGARİN,YUMURTA,TUZ VE MAYAYI ERİTTİĞİNİZ SÜTÜ EKLEYİP KARIŞTIRIN.
  • RENDE LİMONUNUZU DA EKLEYİP YOĞURUN.
  • GEREKİRSE 1-2 KAŞIK DAHA UN EKLEYEBİLİRSİNİZ.
  • HAMURU YOĞURDUKTAN SONRA ÜZERİNİ ÖRTÜP,2 SAAT KADAR MAYALANMASINI BEKLEYİN.
  • 2 KAT KABARAN HAMURUNUZDANPARÇALAR KOPARIP,YUVARLAYIN VE İÇLERİNE BİRER ADET İNCİR REÇELİ TANESİ KOYUN.
  • HAMURU AÇIK YERİ KALMAYACAK ŞEKİLDE KAPATIN.
  • YAĞLANMIŞ TEPSİYE SIRALAYIN.HER BİRİNE BİRER PARÇA MARGARİN KOYUN.
  • 200 DERECELİK FIRINDA PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.
  • ÇIKINCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPEREK SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
YAZAR BİLGİSİ
Hergün güncellenen haberleri ve birbirinden özel yazarları ile takipçilerine çok özel bir dünyanın kapılarını aralayan SAGLİKVEYASAMDERGİSİ.com.tr, internette dergi standartlarında takipçilerine sağlıklı yaşamın renklerini sunuyor. Sağlıklı Yaşamın Pusulası’ olan www.saglikveyasamdergisi.com.tr sitesi Sağlık & Yaşam Dergisi’nin yazılı basındaki başarısının sanal ortamdaki en büyük destekçisidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.