Web Sayfası Privacy PolicyCookie PolicyTerms and Conditions

İncir Reçelli Çörek

08.11.2012
111
İncir Reçelli Çörek

İncir Reçelli Çörek

  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr. Margarin
  • 2 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 1 adet rende limon kabuğu
  • Üzeri için: margarin ve pudra şekeri
  • Unu bir kaba alıp üzerine toz şeker, margarin, yumurta, tuz ve mayayı erittiğiniz sütü ekleyip karıştırın.
  • Rende limonunuzu da ekleyip yoğurun.
  • Gerekirse 1-2 kaşık daha un ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp,2 saat kadar mayalanmasını bekleyin.
  • 2 kat kabaran hamurunuzdan parçalar koparıp, yuvarlayın ve içlerine birer adet incir reçeli tanesi koyun.
  • Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın.
  • Yağlanmış tepsiye sıralayın. Her birine birer parça margarin koyun.
  • 200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.
  • Çıkınca üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.