Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
İncir Reçelli Çörek

- 1 su bardağı sıcak süt
- 5 su bardağı elenmiş un
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gr. Margarin
- 2 adet yumurta
- Bir tutam tuz
- 1 adet rende limon kabuğu
- Üzeri için: margarin ve pudra şekeri
- Unu bir kaba alıp üzerine toz şeker, margarin, yumurta, tuz ve mayayı erittiğiniz sütü ekleyip karıştırın.
- Rende limonunuzu da ekleyip yoğurun.
- Gerekirse 1-2 kaşık daha un ekleyebilirsiniz.
- Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp,2 saat kadar mayalanmasını bekleyin.
- 2 kat kabaran hamurunuzdan parçalar koparıp, yuvarlayın ve içlerine birer adet incir reçeli tanesi koyun.
- Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın.
- Yağlanmış tepsiye sıralayın. Her birine birer parça margarin koyun.
- 200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.
- Çıkınca üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
YORUMLAR