İzmarit Tava

İzmarit Tava

İzmarit Tava

Malzemeler

500 gr. izmarit

30 gr. un

40 ml. sıvıyağ

10 ml. zeytinyağı

Yarım limon

Yarım demet dereotu

Mayonez

tuz

karabiber

Yapılışı

  • İzmaritlerden tulum çıkarın, yıkayın, azıcık tuzlayın.
  • Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın. Balıkları una bulayıp kızartın.
  • Fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarın.
  • Limonun suyunu sıkın, dereotunu incecik kıyın, bir kaba zeytinyağı, mayonez, dereotu, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyu bir sos hazırlayın.
  • Kızarttığınız balıkları hazırladığınız sosla birlikte servis edin. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.