Salçalı Biftek

06.09.2013
142
Salçalı Biftek

salcali-biftekMalzemeler

– 1 Kg Biftek
– 1 Adet Defne Yaprağı
– Yarım Çorba Kaşığı Domates Salçası
– 1 Adet Havuç
– 1 Adet Kereviz
– 1 Adet Kuru Soğan
– 1 Adet Patates
– 2 Diş Sarımsak
– 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
– Kararında Karabiber, Tuz

Tarifi

Biftekler kızartılıp tencereye alınır. Aynı yağda küçük doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz, patates ve defne yaprağı karıştırarak kavrulur. Salça ve istenirse şarap konur. Kızartılmış bifteklerin üzerine yayılır. 3-4 bardak sıcak su ilave edilip orta ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz, karabiber atılır. Biftekler başka bir kaba alınır, pişen sebzeler tel süzgeçten kaşık yardımıyla geçirilip etin üzerine sos olarak dökülür. Pilav, patates kızartması ile servis yapılır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.