Kuzu Külbastı

11.07.2013
138
Kuzu Külbastı

Kuzu Külbastı

Malzemeler

500 gr külbastılık et

2 domates

2 biber

sıvıyağ

tuz,kekik,kırmızı biber

beğendisi için:

3 közlenmiş patlıcan

100 gr kaşar peyniri

2 su b. süt

2 çorba k. un

sıvıyağ

tuz,karabiber

Yapılışı

  • Külbastılık eti bir tavada çok az sıvıyağla yüksek ısıda pişirin.
  • Diğer tarafta beğendisini hazırlayın.
  • Tencerede sıvıyağla unu sarartın.
  • Üzerine közlenmiş ve doğranmış patlıcanları ilave edin.
  • Üzerine sütü ekleyip karıştıra karıştıra pişirin.
  • En son kaşar peyniri rendesini, tuzunu biberini ilave edin.
  • Servis tabağının altına beğendiyi alın.
  • Üzerine külbastılık etlerinizi yerleştirin.
  • En son yine tavada pişirilmiş domates ve biberle süsleyin.
  • Sıcak servis edin. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.